Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ce aşteptări au ucrainenii de la preşedintele Volodimir Zelenski

Ucrainenii îsi pun speranţe foarte mari în noul preşedinte al ţării, actorul de comedie Volodimir Zelenski. Oamenii vor pace în est, în zona de conflict cu separatiştii pro-ruşi, măsuri anticorupţie, dar şi reducerea preţurilor la utilităţi. O echipă a TVR a fost în Ucraina şi a stat de vorbă cu oamenii de acolo despre speranţele lor pentru o viaţă mai bună.

Ucrainenii aşteaptă rezultatele promise în campanie, după ce în primăvară, peste 70 la sută dintre ei l-au votat pe actorul de comedie Volodimir Zelenski în funcţia de preşedinte al ţării. El a jucat într-un serial de televiziune chiar rolul unui preşedinte care luptă cu corupţia. Acum, oamenii vor ca el să aducă anticorupţia şi în realitate. Vor pace în estul ţării, preţuri mai mici la gaze şi electricitate, o viaţă mai bună.

Potrivit unor studii, locuitorii din apropierea linei frontului cu separatiştii pro-ruşi, se plâng cel mai mult de sărăcie, şomaj, alcoolism şi corupţie.

Programul de dezvoltare al Naţiunilor Unite încearcă să îi ajute să îşi deschidă mici afaceri.

Şi marile afaceri au avut de suferit din cauza războiului. Şantierul naval din Mariupol a pierdut 70 la sută din contracte. 600 de angajaţi au rămas pe drumuri.

Din cauza conflictului, şantierul naval din Mariupol a fost nevoit să îşi adapteze activitatea. Acum repară doar flota Ucrainei, produce componente pentru industria maşinilor şi furnizează utilităţi pentru portul de cereale.

În Ucraina, salariul minim este de 160 de dolari, adică în jur de 700 de lei, iar salariul mediu net este de 400 de dolari, adică aproape 1700 de lei.

În România, salariul minim este peste 2000 de lei, iar cel mediu net depăşeşte 3000.

Similare
RECOMANDĂRI