Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Caz cutremurător de pedofilie în Franţa. Un medic chirurg ar fi abuzat peste 200 de copii în decursul a 30 de ani

Un caz cutremurător de pedofilie a fost scos la iveală în Franţa. Un medic chirurg e dat în judecata pentru abuzuri comise asupra copiilor timp de 30 de ani. Anchetatorii au găsit inclusiv jurnale în care el povestea toate grozăviile. Vă atenţionăm că urmează detalii cu puternic impact emotional.

Totul a început într-o zi de aprilie 2017, în mica localitate Jonzac din vestul Franţei, cu mărturia unei fetiţe de 6 ani. Imediat, la domiciliul medicului au fost găsite documente compromiţătoare.

Francesca Salta, avocat al familiei uneia dintre victime: Aveam să găsim scenarii, fotografii cu el în pielea goală, aveam să găsim caiete de notiţe. Îşi ţinea jurnale începând din anii 90. Scria în detaliu ce le-a făcut copiilor, cu desene şi amănunte sordide. Îşi povestea şi fanteziile, într-un limbaj greu de reprodus. Sunt peste 200 de nume în acele caiete; tot atâtea potenţiale victime.

Thibault Kurzawa, avocatul apărării:  Clientul meu recunoaşte că există câteva pasaje cam deplasate, lamentabile, foarte regretabile. El e primul care se declară convins de acest lucru.

Ancheta a scos la iveală unul dintre cele mai grave cazuri de pedofilie din Franţa. Acuzatul, Joel Le Scouarnec, acum sexagenar, era specializat în chirurgie abdominală. Copiii au fost abuzaţi în timpul internării în spital, fie că erau sau nu sub anestezie.

Culmea, în 2005, medicul fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru distribuirea de pornografie infantilă. Nu se aflase, la acea vreme, întreaga grozăvie. A fost lăsat în libertate şi a recidivat. Acum e în închisoare.

Primul proces care începe se referă la 4 acuzaţii de viol şi agresiune sexuală asupra minorilor. Alte 3 cazuri au fost prescrise.

Similare
RECOMANDĂRI