Casa Albă: Joe Biden va candida pentru al doilea mandat în 2024
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Casa Albă: Joe Biden va candida pentru al doilea mandat în 2024

Preşedintele Joe Biden intenţionează să candideze pentru al doilea mandat în 2024, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, conform Reuters.

Biden, în vârstă de 79 de ani, este cel mai în vârstă preşedinte al Statelor Unite, fapt ce a alimentat speculaţiile că el va prefera să renunţe la funcţie la terminarea mandatului. Recent, cota de popularitate a preşedintelui a scăzut semnificativ, un alt factor despre care s-a crezut că va influenţa decizia acestuia pentru 2024.

„Va candida. Aceasta este intenţia sa”, a spus Psaki. Dacă Biden câştigă alegerile 2024, el va avea 82 de ani la momentul celei de-a doua învestiri şi 86 de ani la încheierea celui de-al doilea mandat.

Semne de întrebare au apărut, printre democraţi, şi cu privire la capacitatea vicepreşedintei Kamala Harris de a câştiga alegerile prezidenţiale, în situaţia în care Biden nu ar mai putea sau nu ar mai vrea să candideze în 2024. Un sondaj recent arată că Harris are o cotă de aprobare în populaţie de doar 28%.

Bucurându-se de cea mai mare notorietate la nivel naţional, ca urmare a funcţiei pe care o ocupă, Harris ar putea fi favorita pentru a câştiga alegerile preliminare ale democraţilor din 2024, dacă Biden nu candidează.

Similare
RECOMANDĂRI