Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Camera Comunelor respinge cu patru voturi diferenţă un Brexit fără acord

Deputaţii britanici au respins, cu 312 la 308 voturi, posibilitatea unui Brexit fără acord.

Deputaţii britanici au respins, cu 312 la 308 voturi, posibilitatea unui Brexit fără acord. Camera Comunelor urmează să se pronunţe asupra proiectului de lege de fond, care prevede excluderea posibilităţii ieşirii din Uniunea Europeană fără un acord Brexit.

Dezamăgire în rândul europenilor, după respingerea acordului modificat.

Atât Comisia Europeană, cât şi Parlamentul european afirmă că britanicii au irosit ultima şansă de a ajunge la un acord privind Brexit-ul.

Noi am făcut tot ce se putea face, afirmă Bruxelles-ul.

"Imaginea unui politician învins, la final de carieră" - scrie presa britanică despre premierul Theresa May, care marţi seară, în Parlament, era vizibil marcată de eşec.

Varianta modificată a acordului Brexit oferă garanţii juridice că britanicii se pot retrage din aşa-numitul mecanism backstop, plasa de siguranţă, legat de regimul frontierei dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

Miercuri, Camera Comunelor votează din nou.

Deputaţii se vor pronunţa în legătură cu ieşirea din clubul comunitar fără acord. Dacă resping şi această variantă, joi votează din nou, pentru eventuala prelungire a termenului dincolo de 29 martie, când, teoretic, ar trebui să se producă divorţul.

Mutarea datei este însă problematică, ţinând cont că, la sfârşitul lui mai, au loc alegeri pentru Parlamentul European, iar britanicii ar trebui să participe la vot dacă până atunci nu se produce Brexit-ul.

Similare
RECOMANDĂRI