Bulgaria îşi închide graniţele începând din data de 1 decembrie pentru cei din afara UE
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Bulgaria îşi închide graniţele începând din data de 1 decembrie pentru cei din afara UE

Bulgaria îşi închide graniţele pentru cetăţenii din afara UE, cu excepţia unor state care au fost anunţate separat pe o listă. Măsura intră în vigoare pe 1 decembrie şi va dura până pe 31 ianuarie 2021.

Ministerul Sănătăţii de la Sofia a anunţat luni restricţii pentru călătorii care intră în ţară începând de mâine, 1 decembrie, până pe 31 ianuarie 2021, potrivit Sofia Globe, citat de Digi24.ro.

Fac excepţie de la restricţia de intrare în Bulgaria: cetăţenii bulgari, cetăţenii statelor UE şi ai Spaţiului Schengen, cetăţenii din Marea Britanie, persoanele care au rezidenţă permanentă în Bulgaria sau stele UE.

Pe lângă aceştia, mai sunt exceptaţi de la restricţia de intrare în Bulgaria cetăţenii care vin din următoarele ţări: Australia, Canada, Noua Zeelandă, Japinia, Coreea de Sud, Tailanda, Israel, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Tunisia, Rwanda, Uruguai, Georgia, Ucraina, Belarus, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Kosovo, Bosnia-Herzegovina şi Muntenegru. 

În afară de excepţii pe bază de cetăţenie, mai sunt excepţii pe baza profesională: medici, oameni de ştiiinţă, lucrători sociali, muncitori sezonieri în agricultură sau turism, oficiali de stat etc.

Persoanele care fac obiectul acestor excepţii pot, de asemenea, să tranziteze Bulgaria.

Dacă vin din ţările exceptate, persoanele cu drept de intrare în Bulgaria nu trebuie să prezinte un test PCR negativ. În schimb, dacă vin din ţări pe lista celor interzise, persoanele cu drept de a intra în Bulgaria trebuie să prezinte un test PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte. 

Similare
RECOMANDĂRI