Bruxelles-ul va acţiona în judecată trei ţări-membre pentru refuzul de a găzdui solicitanţii de azil
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bruxelles-ul va acţiona în judecată trei ţări-membre pentru refuzul de a găzdui solicitanţii de azil

Executivul Uniunii Europene se pregăteşte să dea în judecată Polonia, Ungaria şi Cehia, după ce guvernele acestora au refuzat să găzduiască solicitanţi de azil, potrivit unor surse.

Comisia Europeană, condusă de Jean-Claude Juncker, se pare că pregăteşte un dosar împotriva trio-ului care refuză să accepte refugiaţi.

Toate cele trei ţări au refuzat, de asemenea, să primească orice refugiaţi în cadrul schemei de cote obligatorii a blocului, contestând faptul că a fost adoptat cu majoritate calificată şi citând motive de securitate.

În ciuda unei scăderi a numărului de refugiaţi care solicită azil în Europa, ca urmare a unor controale mai stricte la frontieră şi a unei serii de proiecte finanţate de UE pentru a descuraja migraţia către Europa, cele trei ţări din Europa de Est se menţin ferm pe poziţii.

Acestea afirmă că refugiaţii, în principal musulmani, nu au loc în societăţile lor predominant creştine şi fac referire la preocupările legate de securitate ca urmare a unei serii de atacuri teroriste efectuate de militanţi islamici din Europa de Vest, scrie The Express.
Similare