Brexit: Boris Johnson i-a spus Angelei Merkel că va depune eforturi energice pentru a ajunge la un acord cu UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Brexit: Boris Johnson i-a spus Angelei Merkel că va depune eforturi energice pentru a ajunge la un acord cu UE

Premierul britanic Boris Johnson i-a spus marţi cancelarului german Angela Merkel că va munci cu energie şi determinare pentru a ajunge la un acord de Brexit şi că va discuta chestiunea cu prilejul prezenţei sale la Adunarea Generală a ONU de săptămâna viitoare, a declarat purtătorul său de cuvânt.

După o vizită nereuşită în Luxemburg luni, când Boris Johnson a fost huiduit de protestatari şi criticat de premierul Xavier Bettel, liderul britanic a discutat la telefon cu Angela Merkel marţi, prilej cu care s-a angajat să-şi intensifice eforturile pentru a ajunge la un acord pentru părăsirea Uniunii Europene.

"Prim-ministrul a reiterat că Marea Britanie şi Uniunea Europeană au convenit să accelereze eforturile pentru a ajunge la un acord fără 'backstop' (plasă de siguranţă - n.r.), pe care parlamentul britanic l-ar putea susţine, şi că vom munci cu energie şi determinare pentru a realiza acest lucru înainte de Brexitul programat pentru 31 octombrie", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

"Liderii aşteaptă cu nerăbdare să discute aceste chestiuni din nou la viitoarea Adunare Generală a ONU de la New York", a mai adăugat sursa citată.
Similare
RECOMANDĂRI