Belarusul nu va mai găzdui Campionatul Mondial din 2021 din motive de securitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Belarusul nu va mai găzdui Campionatul Mondial din 2021 din motive de securitate

Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF) a declarat că, din motive de siguranţă şi securitate, Campionatul Mondial din 2021 nu se va mai desfăşura anul acesta la Minsk. Turneul masculin urma să se desfăşoare la Minsk şi Riga, capitala Letoniei, în perioada 21 mai – 6 iunie.

Comitetul de conducere s-a consultat cu experţi şi alte foruri interesate în privinţa modului în care s-ar putea desfăşura evenimentul sportiv în Belarus în contextul tulburărilor politice şi a pandemiei COVID-19. Nu s-a confirmat, deocamdată, dacă o parte a evenimentului va avea loc în continuare la Riga.

onsiliul IIHF a constatat că „în prezent este imposibil să se asigure siguranţa echipelor, spectatorilor şi oficialilor pe durata desfăşurării unui Campionat Mondial în Belarus”, potrivit RADOR.ro

Mai multe agenţii de publicitate importante s-au retras, de asemenea, în ultimele zile. Săptămâna trecută, preşedintele Belarusului Alexander Lukashenko a încercat să reasigure IIHF că ţara ar putea găzdui în siguranţă turneul sportiv.
Similare
RECOMANDĂRI