Belarus: Noi proteste împotriva preşedintelui Lukaşenko
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Belarus: Noi proteste împotriva preşedintelui Lukaşenko

Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat duminică la Minsk, în pofida presiunilor poliţiei, pentru un nou marş de protest împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, informează Agerpres.

Manifestanţii îmbrăcaţi în alb şi roşu, culorile opoziţiei, şi echipaţi cu drapele albe şi roşii ori simbolizând diferite cartiere ale capitalei se îndreptau spre Palatul independenţei, reşedinţa preşedintelui, scandând sloganuri ca "Game Over!" sau "Putin, scoate furculiţa din cartoful belarus!" - referire la una din producţiile agricole emblematice pentru fosta republică sovietică.

Forţele de ordine operaseră deja o serie de arestări în centrul capitalei, la începutul după-amiezii, iar alte arestări au fost semnalate în oraşele Hrodna, Gomel şi Brest, unde mii de persoane au ieşit de asemenea în stradă duminică.

Ministerul de Interne belarus a anunţat mai devreme că 415 persoane au fost arestate la Minsk şi 15 în alte oraşe în urma dispersării, sâmbătă, a protestelor prodemocraţie, 385 dintre ele fiind deja eliberate.

După realegerea contestată a lui Aleksandr Lukaşenko, pe 9 august, în fiecare weekend în Belarus au loc manifestaţii de o amploare istorică pentru a cere plecarea preşedintelui aflat la putere de 26 de ani.
Similare
RECOMANDĂRI