Belarus îşi închide frontierele cu Polonia şi Lituania
Sursa foto:Interfax Vizualizari:

Belarus îşi închide frontierele cu Polonia şi Lituania

Aleksandr Lukaşenko a anunţat închiderea frontierelor cu Polonia şi Lituania, precum şi o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina.

În cadrul unui forum al femeilor desfăşurat joi la Minsk, preşedintele din Belarus le-a transmis cetăţenilor din Polonia, Lituania şi Ucraina să-i oprească pe politicienii ”fără minte”, pentru ca aceştia să nu declanşeze un război.

Polonia şi Lituania au denunţat alegerile prezidenţiale din 9 august şi au primit mai mulţi opozanţi ai regimului de la Minsk.

Această decizie vine după cea privind restricţionarea internetului, condamnată joi de un grup de 29 de state, printre care SUA şi Germania, relatează Reuters.

Tot joi, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care nu-l mai recunoaşte pe Alexandr Lukaşenko drept preşedinte al Belarusului. 

Eurodeputaţii consideră că alegerile de luna trecută au fost fraudate şi cer Uniunii Europene impunerea de sancţiuni.

MAE de la Minsk a calificat rezoluţia drept ''agresivă''.

Mai multe state membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), printre care şi România, au constituit o misiune de experţi independenţi pentru investigarea încălcării drepturilor omului şi fraudelor electorale în Belarus.

Misiunea urmează să publice un raport într-un termen de şase săptămâni.

Similare
RECOMANDĂRI