Baza militară a Rusiei din Siria a fost supusă unui atac de artilerie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Baza militară a Rusiei din Siria a fost supusă unui atac de artilerie

Rusia a anuntat ieri seara că apărarea sa antiaeriana a respins un raid de artilerie jihadist efectuat asupra bazei aeriene Khmeimim din Siria, transmite „Interfax”.

„Din zona de dezescaladare Idlib a fots lansat un nou atac de artilerie asupra bazei aeriene din Khmeimim. Asupra bazei au fost lansate în total 12 proiectile. Datorită sistemului eficient al antiaerienei de la Khmeimim, toate proiectilele au fost doborate. Nu s-au inregistrat pagube materiale sau victime”, a declarat generalul rus Viktor Kupcisin.

El a adaugat că au fost identificate rapid două poziţii de tragere ale jihadistilor. „Aviaţia rusă şi artileria forţelor guvernului sirian au distrus poziţiile teroriştilor”, – se mai spune în declaraţie.

Surse siriene anunta o intensificare a luptelor armate ca urmare a cresterii numarului de morti si raniti in randul jihadiştilor, dar şi a civililor, provocate de bombardamentele efectuate de aviaţia rusa şi forţele regimului Bashar al-Assad in ultimele zile.

Potrivit raportului ”Castilor albe” siriene, numărul victimelor in perioada 20 aprilie – 8 mai a crescut la 363: din care 138 de civili, inclusiv 26 de copii şi 35 de femei care au murit în timpul bombardamentelor aeriene din provinciile Aleppo, Hama, Lattakia şi Idlib.

Similare
RECOMANDĂRI