Bali îşi redeschide frontierele, dar doar pentru o anumită categorie de turişti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bali îşi redeschide frontierele, dar doar pentru o anumită categorie de turişti

Bali, una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă, va primi din nou turişti începând cu 31 iulie, chiar dacă pe insulă numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus a crescut în ultimele săptămâni.

Turiştii locali pot vizita plajele şi templele începând cu 31 iulie, iar vizitatorii străini sunt aşteptaţi pe insulă după 11 septembrie. Redeschiderea industriei turismului face parte din planurile pentru redresarea economiei locale după blocajul cauzat de pandemia de COVID-19. Economia insulei depinde aproape în totalitate de turism şi a fost devastată după ce staţiunile şi hotelurile au fost închise aproape patru luni, potrivit Bloomberg, preluat de Digi24.ro.

Bali, una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume, a reuşit că limiteze numărul de infecţii de COVID în prima fază a focarului, dar a înregistrat o creştere a cazurilor în luna iunie, odată cu întoarcerea mai multor lucrători migranţi şi o creştere a numărului de teste.

Guvernatorul insulei, Wayan Koster, a făcut apel la cetăţeni să poarte mască în public, să evite adunările mari şi să practice distanţarea fizică pentru a încetini răspândirea virusului. 

"Trebuie să continuăm eforturile pentru a face faţă coronavirusului, în acelaşi timp trebuie să începem să reluăm activităţile zilnice", a declarat Koster.

Numărul persoanelor infectate în Bali a ajuns, duminică, la 1.849, în timp ce la începutul lunii iunie erau doar 465. Dintre aceştia, 20 au murit după ce au contactat virusul, arată cifrele oficiale.

Similare
RECOMANDĂRI