Avioane de vânătoare americane F-22 au interceptat două bombardiere strategice ruseşti în apropiere de Alaska
Vizualizari:

Avioane de vânătoare americane F-22 au interceptat două bombardiere strategice ruseşti în apropiere de Alaska

Comandamentul Întrunit al Apărării Aerocosmice din America de Nord (NORAD) a informat că, în seara zilei de 19.10.2020, avioane de vânătoare aparţinând Forţelor Aeriene ale SUA au fost ridicate în aer pentru interceptarea a două bombardiere strategice ruseşti de tip Tu-95MS, aflate în apropiere de Alaska.

“Avioanele ruseşti au zburat în spaţiul aerian internaţional şi nu au încălcat spaţiul aerian al SUA sau Canadei”, au precizat reprezentanţii NORAD, scrie defenseromania.ro.

Departamentul pentru informare şi comunicaţii în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunţat, pe 20 octombrie, că zborul efectuat de cele două bombardiere strategice Tu-95MS în apropiere de Alaska a fost unul planificat şi s-a desfăşurat deasupra apelor neutre.

“Două bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparţinând Aviaţiei cu rază lungă de acţiune au desfăşurat un zbor planificat în spaţiul aerian situat deasupra apelor neutre din acvatoriile Mărilor Chukotka, Beaufort, Bering şi Okhotsk. Durata zborului a fost de 12 ore”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

“Pe anumite porţiuni ale traiectului de zbor, bombardierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare Su-35S ale Forţelor Aerocosmice, MiG-31 ale Aviaţiei navale, precum şi F-22 aparţinând Forţelor Aeriene ale SUA”, au menţionat reprezentanţii Ministerului rus al Apărării.

Potrivit precizărilor acestora, “piloţii Aviaţiei cu rază lungă de acţiune îndeplinesc în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic, Mării Negre, Mării Baltice şi Oceanului Pacific. Toate zborurile avioanelor din cadrul Forţelor Aerocosmice ale Federaţiei Ruse se desfăşoară în strictă conformitate cu regulile internaţionale de întrebuinţare a spaţiului aerian”.

Similare
RECOMANDĂRI