Avertisment Interpol: Mafia va încerca să pună mâna pe vaccinul COVID, „aurul lichid al anului 2021”
Vizualizari:

Avertisment Interpol: Mafia va încerca să pună mâna pe vaccinul COVID, „aurul lichid al anului 2021”

Mafia va încerca să pună mâna pe vacinurile COVID, avertizează poliţia italiană, care arată că cererea foarte mare şi oferta scăzută transformă acest produs într-o marfă extrem de căutată. Şeful Interpol a numit vaccinul împotriva coronaviruslui „aurul lichid al anului 2021”.

„Interesul (mafiei - n.r.) în vaccin se datorează cererii mari şi rezervelor mici”, se arată într-un raport intern al departamentului poliţiei care monitorizează infiltrarea mafiei în economie, scrie Politico, preluând site-ul Agenzia Italia.

Secretarul general Interpol, Jürgen Stock, a avertizat luna trecută că vaccinul va deveni „aurul lichid al anului 2021”, anticipând că grupări criminale vor încerca să-l fure din depozite sau atacând maşinile de transport. Mita către autorităţile sanitare este o altă modalitate prin care infractorii vor încerca să sară rândul la vaccinare. 

Mafia a exploatat deja pandemia, accesând în mod fraudulos ajutoarele economice, iar acum ţinteşte miliardele de euro pe care Italia le va primi de la Uniunea Europeană ca fond de recuperare economică, potrivit raportului.  

Grupările de crimă organizată îşi diversifică „obiectul de activitate”, îndreptându-se spre sectoare în creştere, cum ar fi firmele de curăţenie sau de pompe funebre.

O altă modalitate prin care mafia profită de pandemie, arată investigatorii, este de a împrumuta cu bani companiile aflate în dificultate, pentru ca apoi să le preia bunurile.  

Similare
RECOMANDĂRI