Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile din Kazahstan au luat măsuri extreme împotriva turismului

Autorităţile din Kazahstan au luat măsuri extreme împotriva turismului. Sunt interzise de acum vizitele la celebrul Lac Colorat, care devenise loc de pelerinaj după tot felul de zvonuri cum că ar fi benefic în lupta împotriva cu COVID.

Apele lacului Kobeituz au inceput sa se coloreze in roz acum doi ani, cand a avut loc o invazie alge. De atunci, a devenit faimos in Kazahstan. Dar i s-a dus si mai mult vestea de cateva luni, de cand s-a raspandit - inca nu se stie cum - zvonul ca namolul si sarea de acolo ar avea proprietati miraculoase in lupta cu coronavirusul.

BATTAL IBRAIEV, membru în administraţia locală: "Nu există studii sau date oficale. Dar s-a dus vorba şi aşa a apărut un intreg comerţ, sub pretextul că sarea şi nămolul te apără şi te vindecă de COVID".

Degeaba au explicat specialistii, medicii, autoritatile locale, ca zvonurile sunt complet neintemeiate, ca namolul nu vindeca boli, ci chiar le poate provoca. Oamenii nu s-au lasat convinsi si au mers cu miile acolo sa adune mal, nisip, pietre, sa aduca apa. Unii le foloseau ei insisi, altii le vindeau cu mari beneficii.

IALIYA KOSANOVA, localnică: "Informaţia s-a răspândit pe reţelele sociale. Toata lumea mergea acolo să sape. Nu ştiam că e ilegal". 

Pagubele provocate intregului ecosistem au ajuns atat de grave, incat ar fi nevoie de cel putin 10 ani ca lacul sa redevina ceea ce a fost. In asteptare, accesul e interzis in intreaga zona.
Similare
RECOMANDĂRI