Austria: Cancelarul Sebastian Kurz îi acuză pe unii migranţi că importă un nou antisemitism în Europa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Austria: Cancelarul Sebastian Kurz îi acuză pe unii migranţi că importă un nou antisemitism în Europa

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a acuzat joi unele "grupuri de migranţi din Afganistan şi Cecenia, de exemplu" că aduc parţial un nou antisemitism în Europa, informează AFP.

"Avem - printre grupurile de migranţi veniţi din Afganistan, de exemplu, sau ceceni - cele mai mari probleme de integrare" faţă de alţi migranţi veniţi din alte ţări ale Europei, a spus Kurz în cursul unei conferinţe de presă în faţa jurnaliştilor străini la Viena.

Afirmând că se bazează pe statistici şi studii asupra integrării diferitelor grupuri de străini în Austria şi adăugând că "nu trebuie niciodată generalizat", Kurz a relatat diferitele probleme întâlnite în special cu aceste grupuri.

"Aceasta se leagă de faptul că pentru persoane din cercuri culturale mai îndepărtate este dificil să înveţe limba germană, că ele au adeseori un nivel de educaţie mai redus, că ele importă tradiţii şi religia lor în Austria, parţial un nou antisemitism, pe care noi trebuie să-l combatem", a spus el.

"Este o mare provocare pentru integrare. Şi cu cât numărul lor este mai mare, cu atât provocarea normal mai mare", a adăugat Kurz.

În medie, potrivit lui, grupuri de migranţi care pun mai puţine probleme pentru a fi integrate sunt cele venite din ex-Iugoslavia, Germania şi Europa de Est.

Austria, care asigură pentru şase luni preşedinţia prin rotaţie a UE, a făcut din imigraţie unul din cele trei dosare prioritare, pe care intenţionează să le trateze înainte de toate din punctul de vedere al securităţii, cu scopul de a proteja mai bine frontierele externe ale UE. 
Similare
RECOMANDĂRI