UPDATE Franţa: Trei morţi, printre care o femeie decapitată, în atacul cu cuţitul de la o biserică din Nisa
Sursa foto:Agerpres Vizualizari:

UPDATE Franţa: Trei morţi, printre care o femeie decapitată, în atacul cu cuţitul de la o biserică din Nisa

UPDATE: Primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi, a confirmat existenţa a trei persoane decedate, inclusiv o femeie care a fost decapitată. De asemenea, primarul a confirmat că suspectul tot repeta sintagma ''Allah akbar''. El a vorbit cu reporterii şi a calificat atacul din Nisa drept ''islamofascism''.

Ştire iniţială: 

Potrivit primelor informaţii, două persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin una a fost rănită într-un atac cu cuţitul comis în bazilica Notre-Dame din Nisa, oraş din sudul Franţei, a relatat joi presa franceză.

Un bărbat a atacat mai multe persoane, joi dimineaţă la bazilica Notre-Dame din Nisa. Potrivit primelor informaţii, două persoane au fost ucise, un bărbat şi o femeie, relatează Le Parisien.

Cel puţin o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Atacatorul a fost arestat, împuşcat şi rănit.

Emmanuel Macron urmează sa ajungă la locul faptelor.

Primarul oraşului, Christian Estrosi, care s-a deplasat la faţa locului, îndeamnă locuitorii la unitate.

Potrivit primarului, atacatorul a folosit acelaşi mod de operare ca şi în cazul lui  Samuel Paty. „Autorul actelor nu a încetat să repete în faţa noastră„ Allah Akhbar ”în timp ce i se oferea suport medical”, a spus oficialul ales, informează Le Parisien.

Investigaţiile sunt în desfăşurare pentru a elimina posibilitatea unui al doilea atacator.

Potrivit AFP, ministrul de interne Gerald Darmanian a declarat că o operaţiune a poliţiei era în curs de desfăşurare în Nisa, în timp ce primarul oraşului, Christian Estrosi, a scris pe Twitter că suspectul implicat în atac - despre care edilul a spus că are caracteristicile unui atac terorist - a fost arestat.

Similare
RECOMANDĂRI