Armata siriană a reluat controlul asupra ultimului oraş important din provincia Homs
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Armata siriană a reluat controlul asupra ultimului oraş important din provincia Homs

Forţele guvernamentale siriene au reluat controlul deplin asupra ultimului oraş important din provincia Homs (centrul Siriei), aflat recent în mâinile jihadiştilor.

Presa siriană, citând surse din armată, a relatat că militanţi din gruparea Statul Islamic (SI) au fost ucişi, iar armele lor au fost distruse în oraşul Al-Sukhna, la circa 50 de kilometri nord-est de oraşul antic Palmira, notează agerpres.ro.
Al-Sukhna se află la aproape 50 de kilometri de limita administrativă cu provincia Deir Ezzor, ultimul bastion important al jihadiştilor în Siria şi o ţintă majoră a armatei siriene.
În ultimele săptămâni, jihadiştii au pierdut părţi mari din teritoriul sirian în urma operaţiunilor desfăşurate atât de forţele guvernamentale siriene sprijinite de Rusia şi Iran, cât şi de Forţele Democratice Siriene (SDF), dominate de miliţiile kurde YPG şi susţinute de Statele Unite.
Forţe ale armatei siriene au intrat recent în provincia Deir Ezzor venind dinspre sudul provinciei Raqqa. Gruparea Statul Islamic controlează aproape în totalitate provincia Deir Ezzor, care se învecinează la est cu Irakul.
 
 
Similare