Aproape 30 de focare de coronavirus active în Spania. Autorităţile dau asiguri că situaţia este sub control. Europa îşi redeschide miercuri frontierele pentru ţările din afara Uniunii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Aproape 30 de focare de coronavirus active în Spania. Autorităţile dau asiguri că situaţia este sub control. Europa îşi redeschide miercuri frontierele pentru ţările din afara Uniunii

La o săptămână de când Spania a ieşit din starea de urgenţă, evoluţia epidemiei de coronavirus a cunoscut o pantă uşor ascendentă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese şi 84 de noi infectări cu coronavirus. În total, sunt 28 de focare active. De miercuri, Europa îşi redeschide frontierele pentru ţările din afara Uniunii. Au fost alese statele considerate sigure, care au reuşit să ţină pandemia sub control, potrivit stiriletvr.ro.

"În ultima săptămână, zilnic s-au înregistrat în jur de 200 de noi cazuri. În acest moment, în Spania sunt 28 de focare active răspândite în jumătate din ţară", a precizat, din Valencia, Oana Dobrescu pentru Ediţie specială.

Cele mai multe cazuri sunt în Andaluzia, unde s-au relaxat cel mai devreme restricţiile. Un centru de refugiaţi a fost plasat în carantină după ce s-au înregistrat peste 100 de îmbolnăviri.

Totuşi, autorităţile spun că situaţia este sub control, că este vorba despre focare izolate şi nu despre o răspândire intra-comunitară.

De mâine, în Spania se intră într-o nouă etapă de relaxare. Se vor redeschide piscine, centre sportive, parcuri de distracţie şi obiective turistice.

După negocieri intense, statele Uniunii Europene au finalizat luni seară lista cu ţările considerate 'sigure' şi care îşi vor redeschide frontierele de la 1 iulie.

De pe această listă fac parte 15 state, printre care China, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Serbia şi Muntenegru.

Au fost excluse Statele Unite, Rusia şi Brazilia, unde epidemia pare a fi scăpată de sub control.

Lista se va actualiza o dată la două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiei în anumite state.
 

Similare
RECOMANDĂRI