Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandr Lukaşenco, care a numit măsurile împotriva coronavirusului „o psihoză”, a fost infectat

Preşedintele belarus, Alexandr Lukaşenco, a anunţat că a fost bolnav de Covid-19. La o întâlnire cu angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Lukaşenko a spus că nu a avut simptome şi a aflat doar în urma testelor medicale că a fost bolnav.

 ALEXANDR LUKAŞENCO, preşedintele Belarusului: „"Îmi cer scuze pentru vocea mea. În ultimul timp sunt nevoit să vorbesc foarte mult, dar cel mai uimitor e că azi vă întâlniţi cu un om, care a reuşit să suporte pe picioare coronavirusul. Asta e concluzia trasă de medici. Am fost asimptomatic. Precum spuneam, 97 la sută din populaţia noastră înfruntă acest virus fără simptome şi, slavă Domnului, că eu am nimerit în cohorta celor asimptomatici."

Preşeditele belarus a criticat în mod repetat măsurile sanitare şi restricţiile impuse în alte ţări din cauza pandemiei de Covid-19. El a numit măsurile o "psihoză" şi a insistat că mult mai mulţi oameni mor de alte boli decât de coronavirus. În pofida pandemiei globale din acest an, în Belarus au rămas deschise permanent restaurantele, fabricile, magazinele, şcolile şi bisericile, iar campionatul de fotbal a continuat cu spectatori în tribune. Preşedintele Lukasenco nu a amânat nici traditionala parada de Ziua Victoriei asupra fascismului de pe 9 Mai.
Similare
RECOMANDĂRI