Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alertă veterinară în Bulgaria. Au fost depistate noi focare de febră porcină africană

Bulgaria a anunţat intensificarea măsurilor de securitate veterinară din cauza epidemiei de febră porcină africană. Boala este incurabilă la animale dar, din fericire, nu are efect la om.

Transportarea cărnii sau a produselor din carne dar şi a animalelor vii, care pot răspândi infecţia, este interzisă în zone unde se declanşează focare de febră porcină africană. Toate vehiculele vor fi verificate şi dezinfectate iar deşeurile din porturi, aeroporturi sau gări vor fi tratate special. De asemenea, va fi redus numărul de mistreţi din rezervaţiile naturale.

“Noi, ca stat, trebuie să învăţăm din experienţe şi să luăm măsurile necesare, în conformitate cu planul nostru naţional, şi să le aplicăm strict, pentru a fi eficiente şi pentru a gestiona riscul şi pericolul posibil”, spune Desislava Taneva, ministrul Agriculturii din Bulgaria..

De la declanşarea epidemiei, la începutul anului, au fost sacrificate 375 de animale.

Agenţia pentru Securitate Alimentară a confirmat descoperirea a trei noi focare în regiunea Târgovişte, în zona Ruse şi în districtul Vrata. Au fost create trei zone de protecţie pe o rază de trei kilometri în jurul gospodăriilor contaminate. Până acum au fost identificate 16 focare la porci domestici şi 20 de cazuri la mistreţi.

Similare
RECOMANDĂRI