Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alertă sanitară în Italia, în apropiere de Brescia, după ce zeci de oameni au făcut pneumonie

E alertă sanitară în împrejurimile oraşului italian Brescia. Oamenii se imbolnăvesc pe capete: fac pneumonie. Zilnic se înregistrează zeci de cazuri. Doi dintre bolnavi au murit şi autorităţile au deschis deja o anchetă pentru stabilirea cauzei acestei adevărate epidemii.

Cazurile s-au concentrat în şase localităţi la sud de Brescia. 150 de îmbolnăviri în doar câteva zile. Şi acum, din ce în ce mai multe. Spitalele au fost pur şi simplu luate cu asalt.

Majoritatea persoanelor afectate au peste 60 de ani. Cele care erau luate deja în evidenţă cu probleme de sănătate, fac forme mai grave ale bolii.

Se caută un vinovat. Şi primul răspuns al autorităţilor sanitare a fost: „Atenţie! Verificăm eventuala prezenţă a unei bacterii în apa potabilă!”

Dacă va fi confirmată contaminarea, următoarea întrebare va fi: Cum a ajuns bacteria acolo?

Până la obţinerea rezultatelor din probele de apă prelevate, localnicii sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri de precauţie.

Filtrele robinetelor şi furtunurilor de duş trebuie dezinfectate, apa lăsată să curgă înainte de utilizare, mai ales după o absenţă prelungită de acasă.

Persoanele cu o sănătate fragilă trebuie să consulte medicul imediat după apariţia febrei sau a dificultăţilor respiratorii.

Similare
RECOMANDĂRI