Aleksei Navalnîi a fost externat. Medicii care l-au tratat în Germania spun că recuperarea completă este posibilă
Vizualizari:

Aleksei Navalnîi a fost externat. Medicii care l-au tratat în Germania spun că recuperarea completă este posibilă

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, internat din 22 august la Berlin după ce a fost otrăvit cu Noviciok, a fost externat marţi. Medicii care l-au tratat în Germania spun că este posibil să se recupereze complet, notează Le Figaro, potrivit Mediafax.

„Starea de sănătate a pacientului s-a îmbunătăţit într-o asemenea măsură încât tratamentul medical a fost întrerupt”, a anunţat miercuri spitalul Charite din Berlin, într-un comunicat.

De asemenea, „medicii consideră că este posibilă o recuperare completă” a lui Navalnîi, se mai arată în comunicat, unde se subliniază totuşi că posibilele consecinţe pe termen lung nu pot fi încă evaluate.

Navalnîi, principalul adversar al preşedintelui rus, Vladimir Putin, s-a simţit rău în timpul unui zbor din Siberia şi a ajuns în stare extrem de gravă la spital. Ulterior a fost transferat la Berlin. Laboratoare medicale din trei ţări au arătat că opozantul rus a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care, însă, neagă orice implicare.

Autorităţile ruse au efectuat atunci o investigaţie preliminară, dar au spus că nu au găsit dovezi ale otrăvirii.
 

Similare
RECOMANDĂRI