Alegeri prezidenţiale în Franţa. Emmanuel Macron şi Marine Le Pen încep lupta pentru turul al doilea
Sursa foto:mediafax.ro Vizualizari:

Alegeri prezidenţiale în Franţa. Emmanuel Macron şi Marine Le Pen încep lupta pentru turul al doilea

Candidatul de centru Emmanuel Macron şi şefa Frontului Naţional, Marine Le Pen, s-au plasat pe primele două poziţii în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Cei doi s-au calificat în turul următor, care va avea loc peste două săptămâni. Rezultatele finale au fost anunţate de Ministerul francez de Interne, scrie Agerpres.

Astfel, Macron a obţinut 23,75% din voturi, plasându-se pe prima poziţie, şi este urmat de Le Pen, cu 21,53%. Pe următoarea poziţie se află conservatorul Francois Fillon, cu 19,91% din sufragii, fiind urmat de Jean-Luc Melenchon, radical de stânga, care a obţinut 19,64% din voturi, a precizat Ministerul de Interne de la Paris. 

Lupta pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale va avea loc între Emmanuel Macron, pro-european, şi Marine Le Pen, anti-UE şi anti-imigraţie, doi candidaţi extrem de diferiţi, dar care afirmă că reprezintă ruptura cu ''sistemul'', comentează AFP.

Turul de ieri, marcat de o participare masivă la urne, de aproape 80%, şi desfăşurat în contextul unor măsuri sporite de securitate pe fondul ameninţării teroriste, înseamnă eliminarea celor două mari partide tradiţionale de dreapta şi de stânga din cursa finală pentru Palatul Elysée.

Similare
RECOMANDĂRI