Alegeri în Regatul Unit: Liderul laburiştilor a cerut scuze alegătorilor săi pentru rezultatul foarte prost
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alegeri în Regatul Unit: Liderul laburiştilor a cerut scuze alegătorilor săi pentru rezultatul foarte prost

Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a prezentat scuze alegătorilor săi, duminică, pentru rezultatul foarte prost obţinut de partidul său în timpul alegerilor legislative care au avut loc joi în Regatul Unit, apărând totodată programul Partidului Laburist, informează AFP.

"Îmi pare rău că nu am fost la înălţime şi îmi asum responsabilitatea", a declarat Corbyn într-o scrisoare deschisă publicată de Sunday Mirror.

Conservatorii conduşi de premierul Boris Johnson au câştigat joi cu un rezultat confortabil scrutinul legislativ foarte aşteptat şi decisiv, fiind astfel creditaţi cu un mandat pentru "a realiza Brexitul" la 31 ianuarie.

Partidul Conservator al premierului britanic Boris Johnson a obţinut, în urma alegerilor legislative desfăşurate joi, 365 din cele 650 de mandate ale Camerei Comunelor, conform rezultatelor finale. Conservatorii şi-au asigurat astfel o majoritate confortabilă peste pragul de 326 de mandate, iar Partidul Laburist rămâne în opoziţie după ce a înregistrat un eşec notabil, obţinând 203 mandate, cu 59 mai puţine faţă de precedentul legislativ, în timp ce Partidul Conservator şi-a sporit numărul mandatelor cu 48.

"Nu voi ezita să o spun: rezultatul a fost o lovitură dură pentru toţi cei care au cu disperare nevoie de o adevărată schimbare în ţara noastră", a estimat liderul laburiştilor, foarte de stânga, în scrisoarea sa deschisă.

Jeremy Corbyn, 70 de ani, a dat asigurări că partidul său "va trage învăţăminte din această înfrângere", promiţând în special să-i "asculte mai bine pe alegătorii tradiţionali ai Partidului Laburist pe care el i-a pierdut în comunităţile muncitoreşti". "Acest partid există pentru a-i reprezenta. Vom recâştiga încrederea lor", a dat el asigurări.

Liderul laburiştilor, reales pentru a doua oară în circumscripţia sa londoneză din Islington North, a apărat cu toate acestea vechiul program de care el s-a declarat "mândru".

"Asupra austerităţii, inegalităţilor, urgenţei climatice, noi am câştigat şi condus dezbaterea", a estimat el în The Guardian. "Nu există îndoială, propunerile noastre sunt populare. Problema este mai degrabă 'Cum vom putea noi reuşi pe viitor acolo unde am eşuat?", a subliniat el.

După anunţarea rezultatelor, Jeremy Corbyn a declarat că este "foarte dezamăgit" şi că nu va "conduce partidul la următoarele alegeri", subliniind totodată că doreşte ca partidul său să înceapă ''să reflecteze asupra rezultatului alegerilor şi a viitorului politic'', în contextul în care laburiştii au suferit o înfrângere grea.
Similare
RECOMANDĂRI