Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Admitere cumpărată la universităţi de prestigiu. Celebrităţi implicate într-un scandal care afectează învăţământul superior din SUA

Scandal uriaş în Statele Unite, după ce s-a aflat că oameni cu bani - actori, preşedinţi de companii şi alţi bogătaşi - au cumpărat admiterea copiilor lor la universităţi de prestigiu, cum ar fi Yale sau Stanford. Au fost puse sub acuzare 50 de persoane în ancheta ce vizează fraudarea examenelor de admitere.

Felicity Huffman, din serialul „Neveste Disperate”, e una dintre celebrităţile care, în schimbul unei aşa-zise donaţii de 15 mii de dolari, a cumpărat, practic, intrarea uneia dintre fiicele sale la universitate.

Actriţa a scăpat, deocamdată, de închisoare, după ce a plătit o cauţiune de 250 de mii de dolari.

La unul dintre examenele de admitere, la centrul de testare, cineva a înlocuit răspunsurile fetei cu cele corecte.

Ancheta FBI a stabilit că au fost falsificate pe bani inclusiv fişe sportive.

Mai exact, copii de bani gata, fără vreo legătură cu sportul, au fost admişi la şcoli de elită, având la dosar fotografii trucate.

Apăreau în poze la diverse competiţii sportive, inclusiv pe podium, la concursuri mari.

Într-unul din cazuri, o tânără a intrat la Universitatea Yale, singurul ei merit fiind că familia a plătit 1,2 milioane de dolari unor instructori sportivi pentru a-i falsifica dosarul.

În spatele întregii afaceri de falsificare de acte, dosare şi mituirea celor ce se ocupă de examene se află o firmă californiană de consultanţă pentru admitere. Patronul, William Singer, a pledat vinovat.

Similare
RECOMANDĂRI