Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Acţiune de decontaminare la Catedrala Nôtre-Dame din Paris. Procente mari de plumb au fost găsite la testele de sânge făcute populaţiei din zonă

Amplă acţiune de decontaminare, la Catedrala Nôtre-Dame din Paris, după ce mai multe teste de sânge au scos în evidenţă procente ridicate de plumb, la adulţi şi copii. Autorităţile spun că actualele măsuri vor fi suficiente, dar unii locuitori din zonă sunt de părere că şcolile de acolo ar trebui închise, deoarece nu sunt sigure. O relatare de la corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche.

Operaţiunea de decontaminare include zonele care înconjoară monumentul, precum şi toate străzile şi clădirile din vecinătate, în special şcolile şi grădiniţele. Totul este spălat şi dezinfectat, iar asfaltul din curţile şcolilor va fi înlocuit.

Măsurile de protecţie sunt stricte, mai ales că un val de critici se îndreaptă spre cei care ar fi trebuit să intuiască din timp pericolul la care sunt expuşi muncitorii.

Nouă instituţii şcolare, din vecinătatea catedralei Notre-Dame, sunt incluse în planul de decontaminare, iar autorităţile îi sfătuiesc pe părinţi să-i testeze pe copii.

Medicii spun că plumbul este toxic, iar prezenţa acestuia în sânge poate provoca disfuncţii ale ficatului, rinichilor, oaselor şi creierului. Contaminarea a avut loc după explozia de acum 4 luni.

Din Paris, pentru  Jurnal, Mihaela Antoche.

Similare
RECOMANDĂRI