Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost declarată epidemia de gripă în Bulgaria. Şcolile din Sofia au fost închise până pe 6 februarie

Şcolile au fost închise la Sofia, în urma epidemiei de gripă. În mai multe oraşe s-au înmulţit cazurile de îmbolnăvire, în special în unităţile de învăţământ.

Toate cele 273 de şcoli din Sofia au fost închise. Elevii revin la şcoală pe 6 februarie. Cel puţin aşa se speră, dar dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, e posibil ca suspendarea cursurilor să continue.

Dr. Veselka Moncheva, Inspectoratul sanitar regional: "În ultimele zile, numărul cazurilor de gripă şi de afecţiuni respiratorii s-a triplat. În acest an, gripa se răspândeşte mai ales în rândul copiilor de la zero la 4 ani şi de la 5 la 14 ani".

Spitalele au anulat orele de vizită din cauza gripei.

Şi intervenţiile chirurgicale au fost amânate, iar oamenilor li se cere să nu vină la clinici şi spitale decât în cazuri urgente. Cei bolnavi de gripă trebuie să stea în casă, să evite să iasă în locuri aglomerate, întrucât există riscul să-i contamineze şi pe ceilalţi.

Potrivit medicilor, în acest sezon gripa e mai agresivă, în special la copii şi la grupa de vârstă 20-40 de ani, la care complicaţiile pot fi diverse forme de pneumonie.

Similare
RECOMANDĂRI