A doua zi fără niciun caz nou de îmbolnăvire locală cu COVID19 în China. Numărul deceselor din Italia l-a depăşit pe cel din China
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A doua zi fără niciun caz nou de îmbolnăvire locală cu COVID19 în China. Numărul deceselor din Italia l-a depăşit pe cel din China

Pentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nicio nouă contaminare de origine locală cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor importate a atins un record, potrivit AFP.

De asemenea,  totalul deceselor din Italia (3.405) l-a depăşit joi pe cel înregistrat în China (3.248 de morţi).

De la debutul pandemiei, circa 81.000 de persoane au fost contaminate în ţara asiatică, iar în prezent mai sunt doar aproximativ 7.000 de bolnavi.

Numărul noilor morţi în decurs de o zi s-a redus semnificativ în ultimele săptămâni în China: numai trei decese au fost anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut de la primele bilanţuri din ianuarie.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan (centrul Chinei) la sfârşitul lui 2019.

Pentru a opri răspândirea bolii, autorităţile au izolat oraşul şi provincia învecinată Hubei, peste 50 de milioane de locuitori. Restricţiile sunt ridicate treptat.

Principala îngrijorare a Chinei este în prezent să evite apariţia unui al doilea val epidemic pe teritoriul naţional odată cu persoanele contaminate care sosesc din străinătate.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri un record de 39 de cazuri importate, faţă de 34 cu o zi înainte, ridicând totalul la 228.

În faţa acestui risc, mai multe oraşe şi provincii, printre care capitala Beijing, impun controale sanitare oricărei persoane venite dintr-o altă ţară, urmate de o carantină obligatorie de 14 zile în locuri special amenajate

Similare
RECOMANDĂRI