30 de zile de arest pentru opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

30 de zile de arest pentru opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi

Opozantul rus Alexei Navalnîi va rămâne în arest pentru 30 de zile, au anunţat autorităţile ruse, la mai puţin de 24 de ore de la revenirea sa în ţară şi la cinci luni de la momentul în care a fost otrăvit cu agentul neurotoxic noviciok.

Liderul opoziţiei la regimul Putin a venit cu avionul din Germania, duminică, iar imediat cum a păşit pe teritoriu rus a fost reţinut de agenţi mascaţi. Pe perioada nopţii a fost ţinut la o secţie de poliţie din oraşul Khimki, la nord de Moscova.

Navalnîi fusese pus pe lista persoanelor căutate la nivel federal luna trecută pentru nerespectarea termenilor eliberării condiţionate într-un caz în care fusese condamnat pentru fraudă, în 2014. Navalnîi spune că această condamnare este inventată şi că nu se face vinovat de nicio infracţiune.

Serviciul penitenciar rus a cerut instanţelor să înlocuiască condamnarea sa cu suspendare cu una executorie. Dacă sistemul de justiţie rus va aproba această cerere, Navalnîi ar urma să ajungă la închisoare pentru 3 ani şi jumătate.

Rusia a fost criticată dur de mai multe guverne din toată lumea pentru arestul lui Navalnîi. Secretarul de stat american Mike Pompeo, şeful diplomaţiei britanice Dominic Raab sau ministrul de Externe german Heiko Maas s-au numărat printre cei care au cerut eliberarea sa imediată.

Sursa: Digi24

Similare
RECOMANDĂRI