11 prinţi saudiţi, reţinuţi după ce au protestat la palatul regal din Riad pentru că statul nu le va mai plăti facturile la apă şi curent
Sursa foto:PressTV Vizualizari:

11 prinţi saudiţi, reţinuţi după ce au protestat la palatul regal din Riad pentru că statul nu le va mai plăti facturile la apă şi curent

Autorităţile saudite au reţinut 11 prinţi după ce ei s-au adunat la palatul regal din Riad pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate care includ suspendarea plăţii facturilor la curent şi apă informează Reuters care citează presa din Arabia Saudită.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a introdus o serie de reforme care includ tăierea subvenţiilor, introducerea taxei pe valoare adăugată şi suspendarea indemnizaţiilor speciale pentru membrii familiei regale, în încercarea de a reduce deficitul bugetar estimat pentru anul acesta la 195 de miliarde de riali saudiţi (aproximativ 43,1 miliarde de euro).  

Site-ul sabq.org a scris că prinţii s-au adunat la palatul Qasr a-Hokm şi au solicitat anularea decretului regal care prevede stoparea plăţii facturilor pentru consumul de apă şi electricitate ale membrilor familiei. În plus, ei au cerut o compensaţie pentru condamnarea la moarte a unuia dintre rudele lor.  

„Au fost informaţi de greşeala făcută prin aceste cereri, însă au refuzat să părăsească Qasr al-Hokm”, a mai scris Sabq citând surse. „Un ordin a fost dat gărzilor regale să intervină şi ei au fost reţinuţi şi închişi la al-Hayer în aşteptarea unui proces”.
Similare