11 milioane de britanici trăiesc în sărăcie, 2,5 milioane fiind copii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

11 milioane de britanici trăiesc în sărăcie, 2,5 milioane fiind copii

Într-una din cele mai bogate ţări din lume tot mai mulţi copii merg la şcoală cu pantofi la mâna a doua. Cel puţin asta susţin reprezentanţii unei organizaţii cartiabile din Marea Britanie care adună încălţăminte uzată şi o trimite în ţări sărace. Acum însă tot mai multe cereri vin de acasă.

Peste 300 de mii de perechi de pantofi au fost donate anul acesta de britanici. Încălţămintea este colectată şi sortată de voluntarii unei agenţii caritabile înainte să fie trimisă în 43 de ţări sărace din Europa de Est, Africa şi Asia. Acum însa tot mai multe cereri vin chiar din Regat.

Acest lucru se vede în zonele cele mai sărace din Regatul Unit, cum este cazul Ţării Galilor. Acolo sunt şcoli de unde cei mici duc acasă inclusiv mâncare pentru restul familiei.
 
Acum cu ajutorul acestei organizaţii micuţii vor avea şi încălţăminte adecvată mai ales că vine sezonul rece. Deşi Marea Britanie este a 5-a economie a lumii, potrivit unor rapoarte recente, până la 11 milioane de britanici trăiesc în sărăcie, dintre aceştia 2,5 milioane fiind copii. Iar în condiţiile actuale, în următorii 5 ani, încă un milion de minori se vor adăuga listei săracilor, avertizează mai multe ong-uri.
Similare
RECOMANDĂRI