Vouchere pentru IMM-uri: fond de subvenţie de 20 de milioane EUR pentru a ajuta IMM-urile să îşi maximizeze activele de proprietate intelectuală
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Vouchere pentru IMM-uri: fond de subvenţie de 20 de milioane EUR pentru a ajuta IMM-urile să îşi maximizeze activele de proprietate intelectuală

Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) pot solicita finanţare în cadrul unui sistem de subvenţii de 20 de milioane EUR pentru a ajuta companiile din UE să utilizeze mai bine drepturile de proprietate intelectuală, informează Comisia Europeană.

Potrivit caleaeuropeana.ro, cu sprijinul Comisiei şi al Oficiului de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO), Fondul pentru IMM-uri Ideas Powered for Business îşi propune să ajute firmele să îşi dezvolte strategiile de proprietate intelectuală (PI) şi să îşi protejeze drepturile de PI, la nivel naţional şi la nivelul UE.

„Pandemia de coronavirus a avut un impact enorm asupra IMM-urilor. Vrem să ajutăm IMM-urile să-şi valorifice inovaţiile şi creativitatea pentru a le sprijini recuperarea ”, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Deschis tuturor întreprinderilor din UE care se încadrează în definiţia oficială a IMM-urilor, noua schemă oferă sprijin financiar sub formă de rambursări pentru serviciile de scanare a PI (pre-diagnostic PI) şi aplicaţiile de înregistrare a mărcilor comerciale şi design-urilor, până la o sumă maximă de 1.500 EUR pe afacere.

Fondul deschide prima dintre cele cinci ferestre de aplicaţii care vor rula pe tot parcursul anului 2021. Noul sistem (numit şi Voucher IP) este prima acţiune cheie a Planului de acţiune pentru PI al Comisiei publicat în noiembrie 2020. Cerinţele, calendarul şi alte informaţii relevante pentru schemă pot fi găsite aici.

Similare
RECOMANDĂRI