VIDEO. Bruxelles: Consiliu special al Uniunii Europene, pentru Belarus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Bruxelles: Consiliu special al Uniunii Europene, pentru Belarus

Uniunea Europeană se pregăteşte să impună sancţiuni unor persoane şi organizaţii din Belarus după incidentele care au urmat alegerilor prezidenţiale din 9 august. Decizia va fi luată la reuniunea extraordinară a Consiliului European.


 

Liderii europeni vor discuta azi criza din Belarus, într-un summit extraordinar, în formatul teleconferinţelor adoptat de la declanşarea pandemiei de coronavirus. Ei şi-au exprimat deja intenţia de impune sancţiuni persoanelor sau organizaţiilor implicate în violenţe sau în posibila fraudare a alegerilor.

Dacă occidentalii cer evitarea violenţei şi pedepsirea celor vinovaţi pentru reprimarea manifestaţiilor de săptămâna trecută, Rusia se opune intervenţiilor externe.

Oficiali europeni au apreciat că situaţia din prezent din Belarus este diferită faţă de cea de acum 6 ani, când au mai avut loc proteste la adresa preşedintelui.

În parte, deoarece opoziţia nu mai este atât de decisă să rupă legăturile cu Rusia.

Cancelarul Angela Merkel, preşedintele Emmanuel Macron şi şeful politicii Uniunii, Charles Michel, au avut convorbiri telefonice cu Vladimir Putin.

Similare
RECOMANDĂRI