UE: Comisia mixtă privind acordul nuclear iranian se reuneşte astăzi
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

UE: Comisia mixtă privind acordul nuclear iranian se reuneşte astăzi

UE va organiza vineri prin videoconferinţă o reuniune a Comisiei mixte privind acordul nuclear iranian pentru a ''discuta perspectiva unei posibile reveniri a Statelor Unite'' în acord, a anunţat şeful diplomaţiei europene, relatează Agerpres.

''Comisia mixtă va fi prezidată, în numele şefului diplomaţiei UE Josep Borrell de secretarul general adjunct şi directorul politic al Serviciului european pentru acţiune externă Enrique Mora şi va reuni reprezentanţi ai Chinei, Franţei, Germaniei, Rusiei, Marii Britanii şi ai Iranului'', se menţionează într-un comunicat.

''Participanţii vor discuta despre perspectiva unei eventuale reveniri a Statelor Unite la JCPOA (Joint Comprehensive Action Plan - Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune, denumirea oficială a acordului nuclear încheiat în 2015 de Iran cu puterile internaţionale - n. red.) şi despre modul de asigurare a punerii în aplicare depline şi eficiente a acordului de către toate părţile'', se indică în comunicat.

Josep Borrell coordonează activitatea Comisiei mixte a JCPOA şi a dus o intensă activitate diplomatică înainte de a organiza această reuniune.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis să adere la acest acord din nou, dar cu condiţia ca Teheranul să revină mai întâi la respectarea angajamentelor la care a început să renunţe ca răspuns la sancţiunile impuse de SUA în timpul mandatului lui Donald Trump. 
Similare
RECOMANDĂRI