Parlamentul European organizează prima Săptămână Europeană a Egalităţii de Gen
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Parlamentul European organizează prima Săptămână Europeană a Egalităţii de Gen

La iniţiativa Comisiei pentru drepturile femeii, Parlamentul European organizează prima sa săptămână europeană a egalităţii de gen în perioada 26-29 octombrie.

În 2020, se împlinesc 25 de ani de la declaraţia de la Beijing, care a instituit un set de principii ONU privind egalitatea de gen, şi Platforma de Acţiune. Această etapă importantă oferă o oportunitate de a discuta realizările şi provocările viitoare pentru promovarea drepturilor fetelor şi femeilor şi a egalităţii de gen. Prin urmare, Parlamentul European, la iniţiativa Comisiei pentru drepturile femeilor şi egalitatea de gen, a decis să organizeze pentru prima dată o Săptămâna europeană a egalităţii de gen de luni, 26, până joi, 29 octombrie, potrivit caleaeuropeana.ro.

„Mă bucur că atât de multe structuri ale Parlamentului European au răspuns invitaţiei noastre şi ni se alătură pentru a sărbători prima Săptămână europeană a egalităţii de gen. Cred că va aduce perspective noi pentru lunga noastră luptă pentru emanciparea femeilor şi egalitatea de gen. Acest lucru a devenit şi mai important acum, odată cu izbucnirea şi consecinţele previzibile ale COVID-19. De la izbucnire, asistăm la o serie de efecte devastatoare asupra femeilor şi , în general, în ceea ce priveşte egalitatea de gen. Este timpul să oferim problematicii de gen mai multă vizibilitate şi recunoaştere în toate domeniile politice, pentru a ne asigura că secolul XXI devine într-adevăr cel al femeilor”, a declarat preşedinta Comisiei pentru drepturile femeii, Evelyn Regner (S&D, AT).

Pentru a marca această ocazie, toate comisiile PE au fost invitate să organizeze o dezbatere, o prezentare, un schimb de opinii sau o audiere pe subiecte legate de egalitatea de gen şi multe dintre ele au răspuns favorabil. Pentru a numi doar câteva, Comisia pentru Libertăţi Civile va organiza o audiere cu privire la traficul de persoane luni seara, noua Comisie specială pentru combaterea cancerului va organiza o audiere publică despre „Combaterea cancerului de sân: provocări şi oportunităţi”, marţi după-amiază, şi Subcomisia pentru drepturile omului va organiza miercuri dimineaţă un schimb de opinii cu activiste proeminente.

Similare
RECOMANDĂRI