Parlamentul European, îngrijorat de sectorul turistic puternic afectat de pandemie: Sunt în joc 22 de milioane de locuri de muncă
Sursa foto:© European Union 2019- Source : EP Vizualizari:

Parlamentul European, îngrijorat de sectorul turistic puternic afectat de pandemie: Sunt în joc 22 de milioane de locuri de muncă

Europarlamentarii din Comisia pentru Turism din Parlamentul European reiterează faptul că sectorul turismului are nevoie de coordonare la nivelul UE şi de sprijin substanţial pentru a oferi IMM-urilor şansa de supravieţuire, fiind sectorul care angajează 22 de milioane de oameni în Europa, toate aceste locuri de muncă pot dispărea oricând.

„Aceasta nu este o ameninţare mică: în funcţie de ţară, turismul reprezintă de la 4,3% la 25% din PIB. În starea actuală, sute de mii de IMM-uri nu vor supravieţui până la sfârşitul acestui an”, se arată în comunicatul Legislativului, citat de caleaeuropeana.ro.

Potrivit europarlametarilor, încă nu este clar ce instrument de gestionare a crizelor poate fi utilizat de sectorul turismului, în afară de „Instrumentul european de sprijin temporar pentru reducerea riscurilor de şomaj în caz de urgenţă (SURE)”: „Insistăm asupra unei acţiuni concrete urgente din partea Comisiei Europene şi a statelor membre. Este necesar un mecanism bine definit de gestionare a crizelor; sectorul luptă să supravieţuiască”, a mai transmis Comisia pentru Turism din Parlamentul European.

Prin urmare, sectorul turistic necesită urgent: sprijin financiar direct şi dedicat; criterii coerente şi transparente pentru a evalua riscurile în întreaga UE; coordonarea la nivelul UE a restricţiilor de călătorie, a protocoalelor de igienă şi sănătate şi de cale clară către o politică veritabilă a UE privind turismul durabil.

„Este timpul ca UE să prezinte o strategie privind turismul durabil şi o linie bugetară dedicată în următorul buget pe termen lung al UE. O linie bugetară de 300 milioane de euro pentru a pune în aplicare o viziune comună pentru un turism durabil în următorii şapte ani nu este prea mult de cerut. Este esenţial să ne asigurăm că acest sector economic va avea şansa de a se pune în picioare după luni de stagnare şi astfel încât să-l putem modela pentru a deveni mai durabil”, au conchis eurodeputaţii.

Similare
RECOMANDĂRI