Oraşul belgian Leuven, desemnat Capitală Europeană a Inovării. În calitate de finalist, oraşul Cluj-Napoca va primi un premiu de 100.000 de euro
Sursa foto:© I love Leuven/ Facebook Vizualizari:

Oraşul belgian Leuven, desemnat Capitală Europeană a Inovării. În calitate de finalist, oraşul Cluj-Napoca va primi un premiu de 100.000 de euro

Oraşul belgian Leuven a fost desemnat joi drept Capitala Europeană a Inovării 2020, în urma unei competiţii cu alte cinci oraşe finaliste, între care şi oraşul Cluj-Napoca. Anunţul a fost făcut de Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, în cadrul Zilelor Europene ale Inovării şi Cercetării, potrivit caleaeuropeana.ro.

Oraşul câştigător va primi titlul de “Capitală europeană a inovării 2020”, precum şi suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activităţile sale de inovare şi a-şi consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetăţeni, sectorul public, mediul academic şi întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităţilor sale. Fiecare dintre cele cinci oraşe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro.

Iniţial, Comisia Europeană a anunţat în luna august 12 oraşe europene finaliste în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020, Cluj-Napoca fiind singurul oraş din România înscris în această competiţie şi unicul din Europa de Est care a ajuns în finală. Cele 12 oraşe finaliste, prezentate în ordine alfabetică au fost următoarele: 1. Cluj-Napoca (Romania), 2. Espoo  (Finlanda), 3. Gent (Belgia), 4. Groningen (Ţările de Jos), 5. Helsingborg (Suedia), 6. Leeuwarden (Ţările de Jos), 7. Leuven (Belgia), 8. Linz (Austria), 9. Milano (Italia), 10. Reykjavik (Islanda), 11. Valencia (Spania), 12. Viena (Austria).

Ulterior, la începutul lunii septembrie, executivul european a anunţat lista celor şase mai bune şase finaliste: Cluj-Napoca, Espoo, Helsinborg, Leuven, Valencia şi Viena. La momentul respectiv, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a afirmat că oraşul este parte din hexagonul inovării în Uniunea Europeană.

Similare
RECOMANDĂRI