Europarlamentarul român Dragoş Tudorache vrea sprijinirea jurnaliştilor de investigaţii cu bani europeni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europarlamentarul român Dragoş Tudorache vrea sprijinirea jurnaliştilor de investigaţii cu bani europeni

Europarlamentarul român Dragoş Tudorache propune crearea unor programe de sprijin pentru jurnaliştii de investigaţii, "de impact şi cu susţinere financiară din partea Uniunii Europene".

„Trebuie să ne gândim la crearea unor programe de sprijin al jurnaliştilor de investigaţii, de impact şi cu susţinere financiară din partea Uniunii, iar lor trebuie să le asigurăm garanţii suplimentare de protecţie juridică şi siguranţă fizică. Munca pe care ei o desfăşoară este în interesul întregii Uniuni”, a arătat preşedintele executiv al PLUS într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, în cadrul unei discuţii în Comisia LIBE, la care a participat şi ministrul Justiţiei al Republicii Federale Germane, Christine Lambrecht, a subliniat că adeseori „cei mai sensibili senzori de avertizare cu privire la corupţie, fraudă, încălcarea legii” sunt jurnaliştii de investigaţie.

„Salut întărirea bugetului Biroului Procurorului European; avem nevoie de o instituţie puternică pentru a preveni frauda cu fonduri europene şi, implicit, asigurarea unei mai bune funcţionări a statului de drept. În Comisia LIBE, am avut-o invitată pe Christine Lambrecht, ministru al Justiţiei al Republicii Federale Germane. I-am subliniat doamnei Lambrecht că, adeseori, cei mai sensibili senzori de avertizare cu privire la corupţie, fraudă, încălcarea legii sunt jurnaliştii de investigaţie – şi tocmai ei au de suferit de fiecare dată când se apropie de a descoperi adevărul în cazul marilor fraude, după cum am văzut în Malta, Slovacia şi, frecvent, la vecinii noştri din Est. Şi acestea sunt doar cazurile de care ştim”, a menţionat Tudorache.

Similare
RECOMANDĂRI