Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Uniunea Europeană îşi intensifică acţiunile de combatere a fraudelor cu vaccinuri anti-COVID-19

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

EUROPA MAI PUTERNICĂ, PRIN PARTENERIAT

Comisia Europeană şi diplomatul-şef al UE au prezentat o nouă strategie de consolidare a contribuţiei Uniunii Europene la multilateralism. Potrivit noii concepţii, dezvoltarea sistemului multilateral este necesară pentru a răspunde crizelor, ameninţărilor şi provocărilor la nivel Mondial. Pentru a promova sistemul multilateral, Bruxelles-ul va construi noi alianţe cu ţări terţe şi va consolida cooperarea cu organizaţiile multilaterale şi regionale. De asemenea, UE va sprijini reforma secretarului general al ONU şi modernizarea instituţiilor esenţiale, cum ar fi Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Comerţului.

SE ÎNMULŢESC FRAUDELE CU VACCINURI ANTI-COVID-19

Uniunea Europeană îşi intensifică acţiunile de combatere a fraudelor cu vaccinuri anti-COVID-19 şi ia măsuri pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili de înşelăciune, a declarat preşedintele executivului european, Ursula von Der Leyen. Şeful Comisiei Europene a avertizat în privinţa pericolului vaccinurilor contrafăcute oferite pe piaţa neagră şi a spus că într-o criză ca asta vor exista mereu persoane care vor să profite de problemele altora. "Luptăm împotriva acestei tendinţe", a asigurat oficialul european şi a adăugat că Oficiul Antifraudă al Uniunii Europene le oferă statelor membre consiliere privind modul în care acestea pot identifica fraudele. Von der Leyen a explicat că poate fi extrem de riscant să cumperi vaccinuri de pe piaţa neagră, deoarece nu există nicio garanţie că lanţul frigorific pentru transportul dozelor de la fabrică până la momentul administrării a fost respectat.

U.E. VREA O POLITICĂ COMERCIALĂ DESCHISĂ ŞI DURABILĂ

Executivul UE a lansat astăzi strategia comercială a blocului comunitar pentru următorii ani. Comisarul european pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, a spus că aceasta pune accentul pe capacitatea UE de a face propriile alegeri şi de a modela lumea din jurul său. Axată pe durabilitate, strategia reflectă conceptul de autonomie strategică deschisă şi promovează transformarea fundamentală a economiei comunitare, pentru ca aceasta să devină neutră din punct de vedere climatic. Pe lângă sprijinirea transformărilor verzi şi digitale, documentul pune accentul pe consolidarea multilateralismului şi pe reformarea normelor comerţului mondial, pentru a se asigura că acestea sunt echitabile şi durabile. 
Similare
RECOMANDĂRI