Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": UE va adopta până la sfârşitul anului o nouă strategie pentru combaterea atacurilor cibernetice

Uniunea Europeană îl va sancţiona personal pe preşedintele contestat al Belarusului, Alexandr Lukaşenko. Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunţat că măsurile punitive vor fi aplicate, în condiţiile în care situaţia post-electorală din Belarus, se înrăutăţeşte tot mai mult. Borrell a precizat că niciun stat membru al UE nu se împotriveşte acestei decizii. La începutul acestei luni, Consiliul European a sancţionat 40 de demnitari belaruşi pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale şi maltratarea protestatarilor, care contestau victoria lui Lukaşenko.

ÎNFRÂNGERE SIMBOLICĂ A GUVERNULUI BRITANIC

Camera superioară a Parlamentului britanic a adoptat o moţiune prin care îşi exprimă regretul faţă de proiectul de lege al guvernului, care încalcă acordul de Brexit, convenit cu UE. Potrivit moţiunii, proiectul subminează statul de drept şi aduce atingere reputaţiei Regatului Unit. Guvernul de la Londra vrea să decidă unilateral asupra categoriilor de bunuri, care vor fi taxate, când vor ajunge în provincia britanică, Irlanda de Nord. Potrivit Acordului încheiat iniţial cu Bruxelles-ul, această decizie ar trebui luată de o comisie comună, formată din membri ai UE şi Regatului Unit.   

NOI MĂSURI ÎMPOTRIVA ATACURILOR CIBERNETICE

UE va adopta până la sfârşitul anului o nouă strategie pentru combaterea atacurilor cibernetice. Potrivit Agenţiei Europene pentru Securitate Cibernetică, aceste atacuri au devenit mai sofisticate, iar numărul lor creşte permanent. De cele mai multe ori, hackerii urmăresc scopuri financiare. UE vrea să ia noi măsuri de combatere a acestor atacuri, mai ales că în perioada pandemiei de coronavirus, spaţiul cibernetic s-a modificat din cauza regimurilor de muncă de la distanţă.

REDRESAREA BIODIVERSITĂŢII, ÎN ATENŢIA U.E.

Comisia Europeană a lansat azi un nou Centru de cunoaştere pentru biodiversitate. Este vorba de un ghişeu unic, care va oferi date de ultimă oră despre biodiversitate pentru a ajuta statele UE să protejeze ecosistemele naturale. Centrul a fost deschis în contextul Săptămânii Verzi şi e menit să stimuleze aplicarea Strategiei europene pentru biodiversitate, care prevede redresarea ecosistemelor Europei în următorii 10 ani.
Similare
RECOMANDĂRI