Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europa AZI: UE ia atitudine faţă de autorităţile belaruse


UE IA ATITUDINE FAŢĂ DE AUTORITĂŢILE BELARUSE

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat că va convoca, miercuri, o reuniune extraordinară a şefilor de stat şi de guvern pentru a discuta situaţia din Belarus. Michel a precizat, pe contul său de Twitter, că belaruşii au dreptul să-şi decidă singuri viitorul. UE, NATO şi SUA au condamnat represaliile violente ale forţelor de ordine de la Minsk împotriva protestatarilor. UE a anunţat, deja, că va impune sancţiuni împotriva celor responsabili de violenţe şi de fraudarea alegerilor.

UE CERE TURCIEI SĂ RESPECTE SUVERANITATEA GRECIEI

Uniunea Europeană a cerut Turciei să încheie imediat activităţile de foraj care alimentează tensiunile în estul Mării Mediterane. Apelul UE vine la scurt timp după ce marina turcă a anunţat că nava sa de foraj, Yavuz, aflată în largul Ciprului de mai multe luni, va efectua explorări în sud-vestul insulei, între 18 august şi 15 septembrie. Vineri, miniştrii de externe ai UE au insistat asupra respectării drepturilor suverane ale statelor blocului comunitar. Ei au anunţat că pregătesc măsuri pentru aplanarea conflictului greco-turc.

MĂSURI PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE

Consiliul UE a stabilit un set de documente pentru întreprinderile care exportă mărfuri în interiorul blocului comunitar. Actele sunt necesare pentru a demonstra că livrările de bunuri au loc doar între statele membre ale UE. Acest set de documente permite transportul intracomunitar al mărfurilor fără plata TVA. Noile măsuri ale Consiliului UE au fost introduse pentru a combate evaziunea fiscală, în condiţiile în care deficitul de colectare a taxelor se menţine ridicat.

UE ALOCĂ NOI FONDURI PENTRU EDUCAŢIE

Comisia Europeană a revizuit programul anual de lucru al Erasmus+ 2020 şi a mai alocat alte 200 de milioane de euro pentru a stimula educaţia şi formarea digitală. Potrivit executivului european, banii vor servi şi pentru a promova dezvoltarea competenţelor şi incluziunea prin creativitate şi arte. Astfel, Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învăţare şi evaluare în şcoli, în învăţământul superior şi în instituţiile de formare profesională. Erasmus+ este programul UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport în Europa.
 
Similare
RECOMANDĂRI