Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europa Azi: UE i-a atitudine în cazul Navalnîi

Uniunea Europeană cere autorităţilor ruse o anchetă independentă şi transparentă privind otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi. Potrivit unui comunicat al diplomaţiei europene, Uniunea Europeana condamnă cu tărie ceea ce pare a fi un atac asupra vieţii lui Navalnîi, internat acum într-un spital din Berlin. Medicii germani au găsit în organismul politicianului, urmele unei substanţe toxice, ceea ce nu au stabilit cei de la spitalul din oraşul rus Omsk, unde politicianul a fost internat în primele două zile. Susţinătorii lui Navalnii consideră că el a fost otrăvit pentru a-l împiedica să facă agitaţie electorală în campania pentru alegerile regionale de la jumătatea lunii viitoare.

CEHIA, ÎN AJUTORUL VICTIMELOR DIN BELARUS

Cehia va oferi ajutor financiar şi medical în valoare de aproape jumătate de milion de euro susţinătorilor mişcării democratice din Belarus. Guvernul de la Praga a decis să sprijine cu aceşti bani victimele violenţei organelor de forţă, inclusiv greviştii, care şi-au pierdut locurile de muncă pentru că au participat la proteste. Potrivit unui program de asistenţă medicală al executivului ceh, cetăţenii răniţi de politia din Belarus urmează să fie transportaţi în Cehia pentru a fi trataţi gratuit.

AUDIT ASUPRA STRTEGIEI PRIVIND IMM-URILE

Curtea de Conturi a U.E. a lansat un audit privind modul în care Comisia Europeană a aplicat strategia de susţinere a IMM-urilor din ţările membre în domeniul comerţului transfrontalier. Curtea semnalează într-un comunicat că IMM-urile U.E. întâmpină obstacole în comerţul cu ţările din afara blocului comunitar. Între principalele probleme se numără lipsa de cunoştinţe privind oportunităţile, dar şi barierele administrative care există în alte state. Susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii în comerţul internaţional e o prioritate a UE, care a elaborat şi o strategie în acest sens.

U.E. AVANSEAZĂ ÎN DISCUŢIILE PRIVIND UN VACCIN

Comisia Europeană a încheiat discuţiile preliminare cu o companie pentru achiziţionarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19. Executivul european a finalizat deja asemenea înţelegeri şi cu alte patru companii farmaceutice. Potrivit contractelor ce urmează a fi semnate, toate statele membre ale UE vor putea cumpăra vaccinul, având inclusiv dreptul de a dona dozele procurate. Comisia Europeană plănuieşte să cumpere iniţial 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor din blocul comunitar.
Similare
RECOMANDĂRI