Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: UE ajută compania aeriană Tarom din România

Parlamentul European s-a reunit azi, pentru trei zile, în sesiune plenară, la sediul din Bruxelles, şi îşi ţine lucrările pe fondul pandemie de COVID-19. Eurodeputaţii dezbat concluziile summitului special al liderilor europeni din 1-2 octombrie. Între principalele chestiuni de pe agendă se numără viitorul buget al UE, conflictul armat dintre Armenia şi Azerbaidjan, dar şi relaţia complicată a blocului comunitar cu Turcia, care ignoră apelurile de încetare a explorărilor de gaz Mediterana de Est.

URSULA VON DER LEYEN – ÎN AUTOIZOLARE

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a intrat în autoizolare după ce în urmă cu o săptămână a participat la o întâlnire cu o persoană testată pozitiv la noul coronavirus. Ea a anunţat pe contul său de Twitter, că a fost deja testată negativ joia trecută, iar azi a dat un alt test al cărui rezultat îl va afla mâine dimineaţă. Dacă acesta va fi negativ, şeful executivului european va ieşi mâine din autoizolare.

U.E. AJUTĂ COMPANIA AERIANĂ "TAROM" DIN ROMÂNIA

Comisia Europeană a decis să ofere aproape 20 de milioane de euro companiei aeriene TAROM din România, pentru a-i compensa pierderile cauzate de pandemia de coronavirus. Banii vor fi oferiţi sub formă de garanţie de stat, după ce TAROM a fost nevoită să-şi anuleze, în perioada 16 martie-30 iunie, majoritatea zborurilor, din cauza restricţiilor de călătorie impuse de guvernul de la Bucureşti.

DEZBATERI PRIVIND PROSPERITATEA ZONELOR RURALE

Executivul European a îndemnat cetăţenii blocului comunitar să participe la o dezbatere publică, privind dezvoltarea zonelor rurale până în anul 2040. Dezbaterea va începe 7 octombrie şi va dura până la sfârşitul lunii noiembrie. Comisia Europeană vrea să identifice în acest fel, soluţii pentru prosperitatea localităţilor rurale cu ajutorul mediului academic, organizaţiilor non-guvernamentale, întreprinderilor mici şi mijlocii şi mass-media.
Similare
RECOMANDĂRI