Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": UE a obţinut încă 350 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, care vor fi livrare în acest an

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

RĂSPÂNDIREA NOILOR TULPINI, RISC FOARTE RIDICAT

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a clasificat ca ''foarte ridicat'' riscul pe care-l implică pentru statele blocului comunitar răspândirea tulpinilor mai contagioase ale coronavirusului. Specialiştii avertizează că mutaţiile, detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia, pot produce forme mai grave de îmbolnăvire, iar vaccinurile anti-COVID-19, deja autorizate, ar putea fi total sau parţial ineficiente împotriva tulpinilor mai agresive. Agenţia responsabilă de apărarea Uniunii Europene împotriva bolilor infecţioase a cerut intensificarea măsurilor sanitare şi înăsprirea restricţiilor antiepidemice. Studiile de modelare a COVID-19 prezic că, dacă nu se intensifică restricţiile, în lunile următoare se aşteaptă o înmulţire semnificativă a deceselor cauzate de COVID-19. 

U.E. VA PRIMI 350 DE MILIOANE DE DOZE ÎN PLUS

Uniunea Europeană a obţinut încă 350 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, care vor fi livrare în acest an, a anunţat astăzi Comisia Europeană. Consorţiul Pfizer-BioNTech va oferi 200 de milioane de doze, iar Moderna - alte 150 de milioane. Per total, înainte de sfârşitul anului, Pfizer va livra cel puţin 500 de milioane de doze şi Moderna 360 de milioane. Vaccinarea constă în administrarea a două doze. Asta înseamnă că anul acesta vor putea fi vaccinaţi 430 de milioane de europeni. În plus, UE a primit de la Pfizer- BioNTech opţiunea de a solicita încă 100 de milioane de doze. Noul contract cu Moderna prevede livrarea a încă 150 de milioane de doze, în anul 2022. Contractul prevede, de asemenea, posibilitatea donării vaccinului ţărilor cu venituri mici şi medii sau redirecţionarea către alte ţări europene.

121 DE MILIOANE PENTRU PROIECTE VERZI 

Comisia Europeană a anunţat astăzi că va investi 121 de milioane de euro în 12 proiecte integrate în domeniul mediului şi al climei. Finanţarea, în cadrul programului LIFE, va sprijini redresarea verde şi va ajuta 11 state membre ale UE să îşi atingă obiectivele ecologice. Cinci proiecte privind natura vor fi derulate în Letonia, Slovacia, Italia, Ţările de Jos şi Germania. Ele vor contribui la refacerea ecosistemelor naturale, în concordanţă cu Strategia UE privind biodiversitatea pentru anul 2030. Alte două proiecte privind apa, vor fi implementate în Franţa şi Polonia. Un proiect belgian va reduce deşeurile din plastic. La atenuarea schimbărilor climatice vor contribui trei proiecte din Ungaria, Polonia şi Irlanda. Al doisprezecelea proiect va ajuta insulele Azore din Portugalia să devină mai adaptate la schimbările climatice.
Similare
RECOMANDĂRI