Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": România, solidară împotriva regimului din Belarus

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a intrat de azi în autoizolare după ce un funcţionar din staff-ul său a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Sassoli a făcut anunţul aseară, în încheierea sesiunii plenare a Parlamentului European. Săptămâna trecută, şi preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen s-a autoizolat, după ce a participat la o întâlnire cu o persoană testată pozitiv la noul coronavirus. Ea a fost testată negativ de două ori, iar marţi, a ieşit din autoizolare.

PARLAMENTUL U.E. CERE MAJORAREA BUGETULUI

Parlamentul European a întrerupt negocierile cu ţările blocului comunitar pe tema bugetului multianual al UE. Delegaţia legislativului european a anunţat într-un comunicat, că cere Consiliului European să convină asupra majorării bugetului UE pentru următorii 7 ani, dar şi asupra blocării fondurilor pentru ţările care încalcă valorile democratice. Condiţiile europarlamentarilor ar putea întârzia aplicarea planului de relansare economică de 750 miliarde de euro, ataşat proiectului de buget în valoare de 1.074 miliarde de euro.

CONDUCEREA BULGARIEI, ACUZATĂ DE ABUZURI

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care susţine aspiraţiile democratice ale poporului bulgar, care protestează de câteva luni faţă de corupţia guvernanţilor. Europarlamentarii denunţă violenţa poliţiei împotriva şi cer guvernului de la Sofia să respecte principiile statului de drept. Alături de Polonia şi Ungaria, Bulgaria e unul dintre cele mai criticate state ale UE pentru încălcarea valorilor democratice. În aceste condiţii, toate cele trei state riscă să piardă fonduri ale UE, prevăzute pentru relansarea economică.

ROMÂNIA, SOLIDARĂ ÎMPOTRIVA REGIMULUI DIN BELARUS 

România şi-a rechemat ambasadorul din Belarus, aşa cum au procedat mai devreme Polonia şi Lituania, ţări care învinuiesc regimul de la Minsk, de uzurparea puterii în stat. Belarusul şi-a retras primul ambasadorii de la Varşovia şi Vilnus, după ce UE a impus sancţiuni împotriva a 40 de demnitari ai regimului de le Minsk, învinuiţi de fraudarea alegerilor prezidenţiale din 9 august şi de încălcarea drepturilor omului. Mai multe state din estul UE cer sancţionarea directă a preşedintelui contestat al Belarusului Alexandr Lukaşenko.
Similare
RECOMANDĂRI