Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Edi Rama, îndeamnă regimul de la Minsk să accepte medierea crizei din Belarus

Preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Edi Rama, a îndemnat, din nou, regimul de la Minsk să accepte medierea crizei din Belarus. Azi, în timpul unei reuniuni speciale a Consiliului Permanent al OSCE cu privire la situaţia din Belarus, el a denunţat continuarea persecuţiilor aplicate liderilor opoziţiei, presei şi manifestanţilor paşnici. Între timp, rămân în arest doi lideri ai opoziţiei din Belarus, zeci de jurnalişti şi sute de protestatari, dintre care unii au dispărut.

PRIMUL CONTRACT DE PROCURARE A VACCINURILOR
Comisia Europeană a semnat cu o companie farmaceutică britanico-suedeză primul contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, aflat în prezent în fază experimentală. Vaccinul va fi accesibil pentru toate ţările membre ale UE. În iunie, Comisia a publicat o strategie privind semnarea, în avans, a unor contracte pentru achiziţia de vaccinuri. Acestea sunt finanţate prin instrumentul de sprijin de urgenţă creat în perioada crizei, care are un buget de 2,4 miliarde de euro.

AVERTISMENT PRIVIND REVENIREA PANDEMIEI
Cancelarul german, Angela Merkel, a avertizat că în lunile de toamnă şi iarnă, pandemia de COVID-19 va fi şi mai gravă decât până acum. Ea a precizat, într-o conferinţă de presă, că în timpul verii, oamenii au avut parte de o relativă protecţie împotriva aerosolilor, petrecându-şi timpul mai mult în aer liber. Dar situaţia se va schimba imediat ce multe activităţi se vor muta în spaţii închise, unde virusul se transmite mai uşor, a remarcat Merkel. Ţările UE se confruntă, în prezent, cu o intensificare a epidemiei de COVID-19, atribuită în special vacanţelor. 


VICEPREŞEDINTELE CE, COMISAR INTERIMAR AL COMERŢULUI
Vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, va prelua interimatul funcţiei de comisar al Comerţului, a anunţat într-un comunicat preşedintele executivului european, Ursula von der Leyen. Ea le-a cerut ieri membrilor echipei sale să respecte strict regulile sanitare împotriva pandemiei de coronavirus, după ce comisarul european pentru comerţ, irlandezul Phil Hogan, şi-a dat demisia fiind acuzat de încălcarea măsurilor antiepidemice. Irlanda trebuie să propună acum preşedintelui Comisiei Europene noi candidaţi pentru postul de comisar vacant.
Similare
RECOMANDĂRI