Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Preşedintele Comisiei Europene a pledat pentru sancţiuni împotriva demnitarilor din Belarus, responsabili de încălcarea drepturilor omului

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat azi pentru sancţiuni împotriva demnitarilor din Belarus, responsabili de încălcarea drepturilor omului. Şeful diplomaţiei europene a îndemnat miniştrii de externe din U.E. să-şi arate la summit-ul de azi, sprijinul puternic pentru dreptul poporului belarus la libertate şi democraţie. UE a impus deja sancţiuni Belarusului şi a interzia vânzarea de armament către această ţară. Câţiva demnitari din Belarus au conturile blocate şi interdicţie de intrare în UE.

LIDERII FRANŢEI ŞI GERMANIEI, LA MASA DIALOGULUI

Liderii Franţei şi Germaniei se vor întâlni pe 20 august pentru a discuta principalele probleme ale UE şi crizele internaţionale. Evenimentul va avea loc la reşedinţa preşedintelui francez, Emmanuel Macron, din localitatea Bregancon, aflată lângă oraşul Marsilia. Principalele teme europene vor fi coordonarea acţiunilor anti-epidemice ale ţărilor UE, bugetul multianual al blocului comunitar, clima, comerţul şi Brexit-ul. Alte subiecte abordate vor fi situaţia din Belarus şi Liban, criza în relaţiile greco-turce şi relaţia UE cu China. 

PREMIERUL BULGAR, PREGĂTIT SĂ DEMISIONEZE

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat azi că va demisiona dacă Parlamentul va accepta modificarea Constituţiei. Borisov a precizat că vrea să sporească responsabilitatea sistemului judiciar şi să înjumătăţească numărul de parlamentari. Potrivit premierului bulgar, amendamentele constituţionale vor contribui la restartarea ţării şi la reformarea sistemului său politic. Protestele din Bulgaria au fost declanşate pe 9 iunie, de trei partide de opoziţie, care cer alegeri parlamentare anticipate, acuzând coaliţia guvernamentală de corupţie.

U.E. ÎŞI PREGĂTEŞTE REZERVE PENTRU VACCINURI

Comisia Europeană a anunţat azi că a rezervat în numele statelor membre până la 400 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anti-COVID-19 la care lucrează o companie americană. În urmă cu două săptămâni, executivul european a anunţat deja că a rezervat 300 de milioane de doze de la o companie europeană. În iunie, Comisia a publicat o strategie privind semnarea unor contracte de achiziţii de vaccin în avans. Acestea sunt finanţate prin instrumentul de sprijin de urgenţă, creat în perioada crizei, şi are un buget de 2,4 miliarde de euro.

U.E. VA OFERI VACCINURI REPUBLICII MOLDOVA

Europarlamentarul român, Cristian Buşoi, le-a transmis cetăţenilor din Republica Moldova că vor avea vaccinuri şi tratamente contra noului coronavirus, imediat ce acestea vor fi aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului. Preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie în Parlamentul European, Buşoi a făcut declaraţia după o întâlnire la Bucureşti cu directorul Agenţiei Medicamentului de la Chişinău, care a cerut ajutorul României pentru achiziţionarea vaccinurilor, dar şi a medicamentului Remdesevir pentru tratarea formelor grave ale infecţiilor cu noul coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI