Europa Azi

„Europa Azi”: Peste 7 milioane de locuri de muncă din sectorul turismului au fost afectate de pandemia de COVID-19

Consiliul UE a adoptat astăzi două regulamente privind obţinerea de probe şi notificarea actelor. Pandemia de COVID-19 a scos la iveală nevoia unui sistem de justiţie modern digital. Potrivit Consiliului UE, noile măsuri ar urma să faciliteze cooperarea transfrontalieră rapidă şi eficientă între autorităţile judiciare şi vor asigura dreptul europenilor la justiţie. Noile norme, vor permite printr-un simplu e-mail, notificarea sau comunicarea conţinutului actelor judiciare între autorităţile judiciare din diferite ţări ale UE.

7 MILIOANE DE LOCURI DE MUNCĂ, ÎN PERICOL

Peste 7 milioane de locuri de muncă din sectorul turismului au fost afectate de pandemia de COVID-19, arată un studiu al Curţii de Conturi Europene. Instituţia a anunţat că analizează în prezent dacă finanțarea  UE pentru investițiile publice în domeniul turismului a fost eficientă împotriva şomajului. Curtea de Conturi a UE precizează că va verifica modul în care Comisia Europeană a asigurat finanțarea  prevăzută de Fondul de coeziune pentru investițiile publice în turism. Auditul va acoperi patru state membre, Ungaria, Polonia, Spania și România.

LONDRA IGNORĂ DEOCAMDATĂ ULTIMATUMUL UE

Guvernul britanic a ignorat ultimatumul înaintat de Comisia Europeană, prin care i s-a cerut să revină la prevederile acordului comercial convenit la începutul acestui an. Executivul European semnalează într-un comunicat, că Londra nu a răspuns nici până astăzi demersului. Negocierile pe tema regulilor privind comerţul bilateral după Brexit au devenit complicate, după ce deputaţii din Regatul Unit au adoptat un proiect de lege, care încalcă acordul iniţial semnat cu UE. Bruxelles-ul vrea ca Marea Britanie să respecte în continuare normele UE privind comerţul, în timp ce Londra insistă asupra unor reguli diferite privind pescuitul.