Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

"Europa Azi": Noi investiţii pentru relansarea economiei

TVR MOLDOVA vă prezintă cele mai importante evenimente ale zilei, petrecute în spaţiul european.

NOI INVESTIŢII PENTRU RELANSAREA ECONOMIEI

Parlamentul şi statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord privind regulamentul InvestEU, program emblematic de investiţii pentru relansarea economiei în urma pandemiei de coronavirus. InvestEU va oferi finanţare pe termen lung, şi va atrage investiţii private pentru construirea unei economii europene mai ecologice, mai digitale şi mai reziliente. Garanţia bugetară a UE, în valoare de 26,2 miliarde de euro, a fost distribuită în patru componente  - 9,9 miliarde pentru infrastructura durabilă, 6,9 miliarde - pentru IMM-uri, 6,6 miliarde vor merge către cercetare, inovare şi digitalizare, iar 2,8 miliarde de euro - către investiţii şi competenţe sociale.


U.E. INTENSIFICĂ LUPTA CU TERORISMUL
Comisia Europeană a prezentat o nouă Agendă privind combaterea terorismului. Potrivit documentului, UE îşi va intensifica eforturile de asigurare a protecţiei spaţiilor publice, inclusiv a lăcaşurilor de cult. Comisia va pune la dispoziţia statelor membre fonduri pentru reducerea vulnerabilităţilor mai ales a infrastructurii critice - cum ar fi nodurile de transport, centralele electrice sau spitalele. Cercetarea se va concentra pe îmbunătăţirea detectării timpurii a noilor ameninţări, iar investiţiile în noile tehnologii îi vor permite Europei să fie cu un pas înainte în combaterea terorismului. 

DISCUŢIILE POST-BREXIT, APROAPE DE EŞEC
Negociatorul şef al UE pentru relaţia post-Brexit cu Regatul Unit, Michel Barnier, crede că Bruxell-ul şi Londra nu vor încheia un acord până la sfârşitul anului. Barnier a făcut această declaraţie la o întâlnire cu cei 27 de miniştri ai afacerilor europene din statele UE. El a spus că este momentul ca blocul comunitar să-şi actualizeze planurile de urgenţă, pentru cazul în care, de la 1 ianuarie 2021, între UE şi Regatul Unit nu va exista un acord comercial. În încercarea de a debloca negocierile, premierul Boris Johnson este aşteptat, în această seară, la Bruxelles, pentru o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, organizată înainte de summitul Consiliului European, care va începe mâine.
Similare
RECOMANDĂRI